Blender bäst i test – Hitta bästa blendern

Vill du mixa smoothies eller såser på ett enkelt sätt? Genom att använda en blender eller även kallat mixer, kan du blenda en god frukost eller ett nyttigt mellanmål. Att köpa en blender kan hjälpa dig att göra enkla nyttiga mellanmål. Köksmaskinen är enkel att rengöra och tar inte mycket plats i köket.

I vårt sammanställda test, blender bäst i test 2023, sammanställer vi det du behöver veta innan du köper din mixer. Vi har gått igenom olika blender test, listar recensioner på blender och utifrån detta utsett bästa blendern.

Vi har valt ut ett urval av blender vilket vi anser är vinnare i vårt test; blender bäst i test 2023.

BILD

EGENSKAPER

PRIS

Bäst i test Blender Magimix

blender bäst i test

Magimix Power Blender

Positivt: Bäst i test i flera recensioner, snygg, Rymlig behållare
Egenskaper: Krossar is utan problem,
Klarar blenda/mixa det mesta,
Upplevs ibland varm vid många ingredienser

Bästa premium blender KitchenAid

Bästa premium blender

KitchenAid Blender

Positivt: Stark motor, Välkänt märke, Lång garanti
Egenskaper: 2600 W motor, 9,4kg, Finns i flera färger

Bra val blender

Bra val blender

Bosch Vitaboost

Positivt: Självrengörande, BPA-fri, Stora behållare, Stark motor
Egenskaper: 1600 W motor, 9,4kg, 2 liter behållare

Topplista bästa blendern 2023

I vår sammanställning, blender bäst i test 2023, har vi gått igenom olika blender och utsett bästa mixer. Genom egna erfarenheter av blender, produktrecensioner och tester har vi ställt de olika köksmaskinerna mot varandra över kvalité, pris och funktioner. På så sätt har vi kunnat utse en den blender vi rekommenderar.

I vårt test av blender har vi även skrivit om vad du bör tänka på när du köper din nya blender, vad skiljer de billigare mot dyrare blender och vilka olika tillbehör det finns till mixern.

Att använda en blender har flera användbara funktioner i köket så som att skriva, riva och mixa dina ingredienser. Vill du istället knåda deg och blanda ingredienser rekommenderar vi att du väljer en köksassistent. Vi har skrivit en omfattande artikel om bästa köksassistenten i testet; köksassistent bäst i test 2023.

Är du istället i behov av att rixa, strimla eller hacka olika ingredienser så som lök, morot och mycket annat, rekommenderar vi att du väljer en blender. Vi har skrivit en utförlig artikel om bästa matberedaren i testet; matberedare bäst i test 2023.

1. Magimix Power Blender

Bäst i test blender 2023

Bäst i test Blender Magimix

Betyg

 • 4 av 5 stjärnor hos Techradar
 • 4.8 av 5 stjärnor hos Idealhome

Priser för Magimix Power Blender

Motor: 800W | Behållare: 2.3 liter | Hastigheter: 2 | Maskindisk: Ja | Längd: 26cm | Bredd: 22cm | Höjd: 37.5cm

Magimix är ett välkänt märke inom marknaden för köksmaskiner. Denna mixer power blender är inte ett undantag ifrån resten av deras produkter. Maskinen är robust byggd och kommer att klara allt ifrån göra enkla puréer till att krossa is till din smoothie. Maskinens olika delar är dessutom maskindisksäkra. Till behållaren av tjockt glas kommer ett tätt lock som vid flera tester bevisat att den håller tätt även ifall behållaren är överfull.

I en recension av Techradar upplever dom att det finns bättre maskiner om ditt mål endast är att göra smoothies och krossa is. Inte för att denna inte klarar av det, utan andra maskiner klarar göra blandningen lite lenare och enklare att dricka.

Vid andra tester som att göra en majonäs har det även upplevts att knivarna ibland har blivit varma. Pausa då mixern och variera mellan pulsfunktionen och hastigheter.

I recensioner av Idealhome så sammanfattar de blendern lite överprisad. Smoothies och andra blandningar mixas inte helt klart på den rekommenderade tiden, utan man får mixa och blanda ingredienserna längre än rekommenderat. De beskriver dock maskinen som en omtyckt maskin som är att lita på.

Sammanfattningsvis kommer köksmaskinen klara utmaningarna du ger den i köket. men tänker du primärt att använda den till att göra smoothies finns det bättre mixers för detta. Maskinen är kompakt med en kraftig motor vilket kommer med enkelhet att krossa is och blanda dina ingredienser. Till maskinen kommer också en broschyr med 80 olika recept

2. KitchenAid Artisan Blender

BästA premium blender

Bästa premium blender KitchenAid

Betyg

 • 4 av 5 stjärnor hos Techradar
 • 4,5 av 5 stjärnor hos Homes and Gardens

Priser för KitchenAid Artisan Blender

Motor: 2600W | Behållare: 1.75 liter | Vikt: 9,4 kg | BPA fri

KitchenAid är ännu ett känt märke för köksmaskiner som har allt ifrån köksassistenter till brödrostar. KitchenAid lovar själva att denna maskin är en av de starkaste mixerna på marknaden och utifrån tester är den värd att placeras som en av de bästa premium maskinerna som finns att köpa

KitchenAid Artisan är byggd för att kunna mixa och blanda allt du lägger i den. Den har inga problem att genom sina knivar i rostfritt stål att slå sönder is, frusen frukt eller till och med grönsaker och rotfrukter.

Maskinen är rejält byggd och har en vikt på 9.4kg, vilket gör att du inte gärna flyttar den, utan den blir snarare stående på köksbänken så att du kan använda den dagligen.

Maskinen kommer med fyra programmerade funktioner som för smoothies, soppa och självrengörning. På vredet kan du sen själva styra hastigheten för att ge en mer exakt mix utifrån önskemål. Glasbehållaren har en kapacitet på 1.75 liter och ett lock som är BPA fri och maskindisksäker. De smidiga matningshålet ovanpå maskinen gör att det är enkelt att fylla på med ingredienserna under tiden du blandar.

Sammanfattning: Maskinen är verkligen påkostad och det är något flera konsumenter upplever. Har du väldigt höga krav på dina köksmaskin är KitchenAid Artisan en maskin värd att fundera på. Den kommer inte billigt, men den kommer vara bland de bästa hushållsmaskinerna på marknaden att ha framme på din köksbänk.

3. Bosch Vitaboost Blender

Bästa budget blender

Bra val blender

Betyg

 • 4 av 5 stjärnor hos Amazon
 • 5 av 5 stjärnor hos Elgiganten
 • 4,5 av 5 stjärnor hos NetonNet
 • 4,6 av 5 stjärnor hos Cervera

Priser för Bosch Vitaboost

Motor: 1600W | 30.000rpm | Glas i Tirtan | Självrengörande | 5 förinställda knappar | Manuell styrning | Behållare: 2 liter | Vikt: 9,4 kg | BPA fri

Bosch mixer är en populär produkt hos många konsumenter som kommer med 6 förprogrammerade knappar – smoothie, milkshake, soppa, sås, glass och rengöring. Med sin 2 liter stora behållare får an plats med flera ingredienser vilket maskinen mixar med enkelt.

Relaterande artiklar

Läs hur du gör glass med blender

Flera konsumenter upplever att efter använt denna mixer till att blanda exempelvis barnmat har den klarat alla utmaningar. En av konsumenterna till denna beskriver hur han använder den 4 till 5 gånger per dag för att göra allt ifrån barnmat till att blanda frön och nötter för att ha till sin frukost.

En av de stora nackdelarna är att i högre hastigheter låter maskinen en del. Men allt det andra positiva i den väger upp de negativa.

Upplevs enkel att hantera och bygga ihop delarna mellan användning. Tack vare den inbyggda självrengörande funktionen kan du som användare enkelt fylla på med vatten och droppa i ett par droppar diskmedel för att låta maskinen göra jobbet själv.

Maskinen är relativt högljud, vilket gör att den tyvärr har svårt att få plats under köksluckorna. Så den kommer av den anledningen behöva tas fram inför varje användning. Men det är något du ändå skulle behöva göra för att kunna fylla på med ingredienser i behållaren.

Flera köpare beskriver att det är en produkt de skulle köpa igen om den under någon omständighet skulle gå sönder.

Sammanfattning: Produkten är enligt flera konsumenter något de är väldigt nöjda med. Den klarar av att mixa och blanda de som läggs i den tack vare sin starka motor och skärblad i rostfritt stål. Själva maskinen kan ibland upplevas lite högljudd men de positiva egenskaperna av den väger upp detta negativa. De 5 förinställda knapparna till blendern tas emot väldigt positivt av flera och är ett argument till varför så många är så förtjusta i den.


Hur vi valde ut mixer bäst i test

Mixer är ett populärt verktyg som finns i flera moderna kök idag. Den används till allt ifrån smoothies till såser till drinkar i hemmet. Men vid en snabb undersökning på google så finns det en stor mängd olika attiraljer att välja mellan. Det här gör att för dig som konsument är det väldigt svårt att veta vilken man ska välja. Det finns många faktorer att fundera på så som storlek, motorstyrka m.m.

I sammanställningen av denna köpguide för mixer bäst i test har de mest populära maskinerna ifrån olika konsumentsidor samlats och sammanställts utifrån andra konsumenters upplevelse av produkten. Dessa produkter presenteras sedan på denna sidan med den information som kan vara avgörande vid val av en ny blender eller mixer för dig.

Köpguide blender

Att köpa nya köksmaskiner till köket kan vara svårt. Det flera olika maskiner att välja på. Det varierar mellan styrka på motorn hur stora skålarna är till din nya blender. Kanske har du blivit rekommenderad av en bekant eller kollega om vilken mixer de använder. Vi har samlat bra saker att överväga när du köper din nya köksmaskin. Sen är det såklart upp till dig och vilka behov du har, men vi har samlat det du behöver veta för att hitta bästa blender.

Förenklat är en kraftig motor till din blender att föredrag. Det är också väldigt bra om maskinen har förinställda program för att enklare hitta ett passande program till det du vill mixa. Är du intresserad av att lära dig mer kring tankarna för att köpa en mixer kan du läsa om det i vår mer utförliga guide; Köpguide Blender.

Vad är en blender?

En blender eller ibland kallat mixer är en maskin som är perfekt för att hantera olika typer av vätskor. Den höga cylinderformade behållaren gör sig bra för att göra såser, smoothies, dipper och röror. Vikten av ingredienserna får allt att sjunka ner till botten mot de vassa knivarna vilket roterar på botten.

Blendern kan då med hjälp av knivbladen slå sönder ingredienserna på ett sådant sätt att det blir till en smoothie eller exempelvis en sås.

De kraftigare blender som finns på marknaden har motorer som även kan slå sönder is. Något som billigare maskiner inte nödvändigtvis klarar lika bra.

Vad kan jag göra med en blender?

En blender är en ganska mångsidig maskin. En genomgående egenskap för en blender är att de primärt hanterar olika typer av vätskor eller lösare smetar. Så det går exempelvis utmärkt att göra en pannkakssmet med hjälp av din blender.

Vi går igenom några av de saker du kan göra med din blender:

Såser är något en blender är väldigt bra på. Testa att rosta grönsaker i ugnen för att sedan lägga dom i blendern och göra en grönsakssoppa. Du kan också enkelt använda din blender för att göra en majonäs eller pesto.

Frysta efterrätter är något som många använder sin blender till. Att mixa exempelvis fryst banan med kvarg så kan du göra dig en fluffig krämig smoothie som också är nyttig. Testa även slänga ner lite frysta blåbär och honung för att få i lite sötma och extra antioxidanter.

Puréer är något för dig som har barn. Istället för att köpa färdig barnmat eller klämmiar, kan du istället mixa dina egna puréer så du även vet till 100% vad ditt barn får i sig.

Efterrätter som pannkakssmetar skulle en blender göra väldigt bra. Tack vare den höga cylindern och vikten av ingredienserna kommer allt att sjunka till botten så de roterande knivarna kan blanda allt samman till en pannkakssmet.

Drycker som exempelvis smoothies eller margaritas är något blendern är överlägsen i.

Vad kan jag inte göra med en blender?

Då blenderns primära uppgift är att mixa och blanda vätskebaserade drycker så finns de uppgifter som din blender inte kan hantera. Saker som din blender inte klarar är exempelvis:

 • Göra potatismos
 • Mala kött
 • Knåda degar

En tumregel för en blender är att ju hårdare och segare något är. Ju sämre kommer din blender kunna hantera det. Risken är att du kommer att bränna blendern motor om du försöker. Något som skulle hantera detta bättre är en köksassistent eller en matberedare. Du kan läsa mer om dessa i våra guider för matberedare bäst i test och köksassistent bäst i test.

Hur många watt ska en blender ha?

Hög antal watt brukar generellt betyda att maskinen har en stark motor.

Beroende på vad du har tänkt att använda din blender till, kommer watt antalet på motorn ha en viktig funktion. Vill du använda din blender till att göra smoothies eller drycker som har is som en beståndsdel. Då bör du se efter en lite starkare blender. Det här beror på att om du lägger hårda ingredienser i en blender vars motor inte klarar detta, så riskerar motorn att gå varm och skada din köksmaskin.

Är du i tankarna att göra enklare smoothies utan några hårda ingredienser så kan du i stort sett välja vilka maskiner som helst på marknaden. Vi rekommenderar dock att du väljer en blender som har en så pass stark motor att den klarar krossa is och skära ner hårda ingredienser så som morötter.

Alla de köksmaskiner vi går igenom i våran undersökning; blender bäst i test, har så pass stark motor att de klarar att krossa i och andra tillbehör.

FAQ – Blender bäst i test

Vad är skillnaden på mixer och blender?

Vårt svar, ingen skillnad alls. Ordet blender härstammar ifrån engelskan och översätts på svenska till mixer. Detta har också gjort att blender används i folkmun när de pratar om mixer.

Mixer blandas också ibland ihop med matberedare som vars primära uppgift är att riva och strimla saker, till skillnad ifrån mixern som blandar och mixar ingredienser.

Vilken blender är bäst i test?

Magimix Power Blender är enligt oss den mixer som är bäst i test. Informationen är sammanställd ifrån flera konsumentsidor och recensioner ifrån privatpersoner. Magimix Blender kommer till en överkomlig prisnivå och ger dig som konsument allt du vill ha ifrån en blender.

Vad är skillnaden på blender och mixer?

Blender är egentligen det engelska ordet för köksmaskinen. Mixer är det faktiska svenska ordet för köksmaskinen. Men blender har blivit det vanligare tilltalsordet för köksmaskinen och fortsätter därför heta blender i folkmun

Hur många watt ska en blender ha?

Det här är helt beroende på vad du tänkt att göra med din blender. Kortfattat är det fördelaktigt att ha en stark motor till sin köksmaskin. Har du tänkt att mixa eller blenda smoothies med hård is, är det till din fördel att välja en blender med en stark motor eller högt watt tal. En starkare motor hjälper till att krossa och bryta ner isen. Något som en blender med svagare motor hade fått kämpa med. Men vill du göra enklare smoothies utan is eller såser med rostade grönsaker. Då behöver du inte nödvändigtvis ha en blender med en så stark motor.

Kan man köpa något annat än en blender?

En av blenderns fördel är den höga cylinderformade behållaren. Det här gör det enklare för maskinen att hantera vätskor. Många matberedare har egenskaper för att kunna göra exempelvis smoothies. Det som skiljer matberedaren är att behållaren är mycket lägre och hanterar stora vätskor sämre. Det finns dock matberedare som har cylinderbehållare som extra tillbehör. Ett exmpel på en sådan är Bosch matberedare som är våran vinnare i matberedare bäst i test.

Källor – Mixer bäst i test

1. Magimix Power Blender

Techradar.com – Magimix Power Blender review
Productreview.com – Magimix Power Blender
Idealhome.co.uk – Magimix Power Blender review: a premium blender for soups and more

2. KitchenAid Artisan Power Plus Blender

Techradar.com – KitchenAid 5KSB8270 Artisan Power Plus blender review
Homesandgardens.com – KitchenAid Blender review: sturdy but stylish

3. Bosch Vitaboost

Göteborgsmamman – Recension och test av Bosch Vitaboost
Amazon – Bosch Vitaboost

Photo of author

Författare: Carl Nilsson

Jag har i många år arbetat inom kök i olika konstellationer. Efter min erfarenhet vill jag hjälpa er göra bra val i köket genom att guida er till bra köp och guidar för hur du kan utnyttja köksmaskinerna. Min fritid går mycket till att maka mat i alla dess former och att baka. Förutom det blir det mycket löpning och umgås med familj och vänner.