Bra Airfryer – Guide till 4 Bra Varmluftfritöser

Airfryer har blivit en populär köksprodukt i svenska hem. Men vilken Airfryer är bra och vad utgör en bra Airfryer?

Airfryers är en populär köksmaskin som låter dig tillaga alla dina favoriträtter på ett hälsosammare sätt. Med en airfryer kan du fritera, grädda, rosta och till och med grilla utan att behöva använda extra mycket olja.

Airfryer är en perfekt köksmaskin för den som vill hålla ner på fettet i sin kost, men ändå inte vill förlora den goda smaken. Varmluftfritöser är också snabba och enkla att använda, så du kan enkelt tillaga en mängd olika rätter på nolltid. Allt du behöver göra är att välja din favoriträtt, sätta den i Airfryern och vänta tills den är klar.

Så lägg maten i din Airfryer och passa på att göra något annat under tiden som maskinen sköter matlagningen eller bakningen åt dig.

Vi sammanställer information om vilka Airfryer som är populära på marknaden, hur stora de är, dess effekt och vad kunders upplevelser av produkten är. 

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

BILD

EGENSKAPER

PRIS

Cosori Premium Airfryer Bra Airfryer
Cosori Premium

Positivt: 11 program, Medföljande app, Väldigt omtyckt
Egenskaper: 1700W motor, Mat till 5 personer, Kapacitet 5 liter

Philips Avance XXL Airfryer
Philips Avance XXL

Positivt: Stor behållaren, Självrengörande, Fettuppsamling
Egenskaper: 2225W motor, Mat till 6 personer, Kapacitet 6 liter

OBH Nordica Actifry Genius
OBH Nordica Actifry Genius

Positivt: Roterande korg, Mat upp till 8 personer
Egenskaper: 1500W motor, 2 år garanti, Värmehållning

Philips Premium XXL Airfryer
Philips Premium XXL

Positivt: Stor korg, Fettuppsamling, Självrengörande
Egenskaper: 2225W motor, Garanti 2 år, Kapacitet till 6 personer

Sammanfattning 4 Bra Airfryer

1. Cosori Premium Airfryer

Cosori Premium Airfryer Bra Airfryer

Omdömen

 • Bäst i test hos M3
 • Vinnare snyggast design hos RedDot.org
 • 4 av 5 stjärnor hos TrustedReivews
 • 5 av 5 stjärnor hos kunder till Cosori
 • 4,8 av 5 stjärnor hos Elgiganten

Cosori Premium har vunnit flera tester för att vara bland de bästa Airfryer på marknaden.

Cosori Airfryer ger gott om utrymme för att laga mycket mat med sin kapacitet på 5,5 liter eller för 2 till 5 personer. Till köksmaskinen får du ett galler med 4 grillspett och en receptbok.

Cosori själva säger att deras varmluftfritöser använder upp till 90% mindre fett vid matlagning. Detta utan att förlora den goda smaken eller den krispiga ytan du får när du friterar mat.

Den stora behållaren låter dig exempelvis laga flera olika produkter samtidigt. Så du kan börja med att exempelvis tillaga potatis för att senare laga potatis i den samtidigt.

Köksmaskinen tillåter dig vid 11 förinställda program eller via den tillhörande appen till din smartphone. Något som gör att alla i familjen kommer att ha enkelt att lära sig att använda den.

De 11 förinställda programmen på framsidan av luftfritösen kan göra att den känns rörig att manövrera. Något som konsumenter säger att man lärt sig efter ett tag. Annars kan man enkelt styra den med appen.

I den medföljande appen får du över 100 recept vilket du kan använda dig av. Samtidigt som du själv kan skapa och spara dina favoritrecept direkt i appen.

Kundrecensioner Cosori Airfryer

Merparten av alla konsumenter upplever Cosori varmluftfritös som ett bra köp de är väldigt nöjda med.

I en recension hos Trusted Review är det enda dom egentligen klagar på att köksmaskinen kan inte riktigt producera den höga värmen som ibland behövs för att i deras fall göra hemmagjort naan bröd. Resultatet ser blekt och tråkigt ut i förhållande till om du hade gjort det i en varm gjutjärnsstekpanna. Men smakresultatet var ingen större skillnad i deras upplevelse.

Valde att lägga lite extra pengar på en dyrare modell. Jämfört med en billigare. Väldigt nöjd över det. Gör sitt jobb med stort beröm.

Kund hos Elgiganten

Vi vågar säga att utifrån de recensioner flera konsumenter har skrivit om produkten där de tycker att den är lättanvänd, tillräcklig rymlig och lättrengjord är det ett bra alternativ. Att de sedan kan laga kycklingen saftig och pommesen krispig gör att detta är ett bra köp!

Tekniska data

Vikt2,2 kg
Volym5,5 liter
Antal personer2 – 5 stycken
Tål diskmaskinJa, den löstagbara korgen
Förhandsinställningar11 stycken
Motoreffekt1700 Watt
Går styra med AppJa
Höjd30 cm
Bredd30 cm
Längd32 cm

2. Philips Avance Collection XXL Airfryer

Philips Avance XXL Airfryer

Omdömen

 • 4 av 5 stjärnor hos Techradar.com
 • 4,5 av 5 stjärnor hos Philips.com
 • 4,6 av 5 stjärnor hos Mediamarkt kunder (171 recensioner)
 • 4,7 av 5 stjärnor hos Prisjakt (3000+ recensioner)

Philip är den enda tillverkaren som har utrustat sina Arifryer med något de kallar för fettborttagarteknik. Denna teknik är en separat behållaren under korgen vilket hjälper dig att samla bort överblivet fett. Det här gör att det blir enklare att hålla köksmaskinen ren och du slipper onödigt fett i maten. Detta blir alltså ännu ett sätt för att hjälpa dig att få i dig lite mer fettsnål mat och vara mer kalorimedveten.

Korgen till Philips Avance XXL Airfryer är gjord i teflon vilket gör att den är maskindisksäker.

Philips Airfryer är även utrustad med en grillfunktion, något inte alla varmluftfritöser på marknaden är. Det här gör att du kan inte bara fritera din mat, utan faktiskt också grilla den direkt i din köksmaskin. Denna Airfryer låter dig alltså baka, fritera och grilla det du vill göra.

Philips är också den tillverkaren som har patent på tekniken Rapid Air teknologi.

Relaterande artiklar

Rapid Air teknik är en teknik Philips använder i sina Airfryer för att effektivare värma upp och fritera din mat. I vår artikel; Hur en Airfryer fungerar, kan du läsa mer.

PhilipsA Airfryer är en väldigt stor köksmaskin. Den kommer att bli svår att förvara i skåp eller lådor. Så var beredd på att du kommer behöva ha den stående framme väldigt mycket.

Men sin stora korg på 7 liter och upp till mat för 6 personer gör att du kan laga mat till hela familjen. En positiv sak är också att denna varmluftfritös är utrustad med värmehållningsfunktion, vilket gör att du kan ha kvar maten i köksmaskinen till du vill ta mer mat.

Kundrecensioner Philips Avance Airfryer XXL

Genomgående i flera kundrecensioner är att den stora volymen på korgen är något som är väldigt omtyckt. Att kunna laga en hel kyckling eller att slippa sprida ut mat på en plåt för att sedan vända den en och en är något som tilltalar många kunder.

En kund hos Mediamarkt tyckte att efter regelbunden användning så har korgens passform ändrats och den sitter inte lika tätt i köksmaskinen som den gjorde ifrån början.

Sammanfattningsvis är Philips Avance Airfryer en stor luftfritös som kan laga mat till en hel familj. Den stora behållaren gör att du kan laga, grilla och baka en mängd olika saker som bröd, hel kyckling, kött, potatis och korv.

Övergripande är det störst del människor som är väldigt nöjd med sin köksmaskin och att den ersatt flera andra saker i köket. Vilket gör att denna Airfryer är något de inte kan leva utan.

Absolut den bästa maskinen i vårt kök , bara älskar den och det blir riktigt gott den mat som görs

Marianne kund hos Mediamarkt

Teknisk data

Vikt7,9 kg
Vikt matkapacitet1,4 kg
Volym7 liter
Antal personer6 stycken
Tål diskmaskinJa, den löstagbara korgen
Förhandsinställningar5 stycken
Motoreffekt2225 Watt
Höjd43 cm
Bredd32 cm
Längd31 cm
GrantiJa, 2 år
ÖvrigtFettborttagarteknik

3. OBH Nordica Actifry Genius Airfryer

OBH Nordica Actifry Genius

Omdömen

 • 4,5 av 5 sjärnor hos Prisjakt (11 recensioner)
 • 4,1 av 5 stjärnor hos NetonNet (19 recensioner)

OBH Nordica Airfryer är en stor luftfritös som kan laga mat till hela familjen med sin kapacitet på 1,7 kilo mat eller upp till 8 personer.

Tack varje ActiFry tekniken som används i OBH Nordicas varmluftfritöser kan du helt och hållet avstå ifrån att använda olja, eller använda en minimal mängd olja. ActiFry tekniken fungerar nämligen så att samtidigt som maskinen förser maten med varm luft, roterar plattan med maten. Det här gör att maten ligger aldrig stilla utan kommer lagas jämnt under tiden de är i varmluftfritösen.

Varmluftfritösen är dessutom enkel att diska då alla löstagbara delar i maskinen till diskmaskinen.

Köksmaskinen kan med sin stora volym låta dig laga mat till flertal människor. Maskinen är utrustad med en inbyggd timer på 60 minuter och kan laga mat i mellan 70 och 200 grader. Till maskinen kommer även en app vilket låter dig ta del av flera goda recept.

Kundrecensioner OBH Nordica ActiFry

Merparten av alla kunder som har köpt denna köksmaskin gillar att den har en inbyggd rörfunktion vilket gör att du inte manuellt behöver gå och röra om i maten. Det här gör att maten enklare blir jämnt tillagad och alla ytor får en krispig god yta.

Några kunder har upplevt att viss mat så som sötpotatis och vanlig potatis lagas dåligt i köksmaskinen. Upplevelsen är att den blir sladdig och ojämnt tillagad.

En annan kundupplevelse att rörfunktionen i köksmaskinen var aningen problematisk då det i stället för att röra runt maten, klumpade ihop den. Som tur är kan denna del plockas bort vilket i stället gör att du manuellt behöver röra runt i maten för att den ska bli jämnt tillagad.

Sammanfattningsvis är det flera kunder som är nöjda med köksmaskinen och framförallt den inbyggda rörfunktionen. Samtidigt är det många kunder som upplever problem med att exempelvis göra pommess frittes. Vilket tyvärr är väldigt tråkigt när just denna Airfryer är bland de dyrare mollerna vi sammanställer i vår artikel.

ActiFry Genius XL är den perfekta alternativ till fritösen, som vi kännar den. Kompakt design med näst intill oändeliga möjligheter.

Kund genom prisjakt

Teknisk data

Vikt7,9 kg
Vikt matkapacitet1,7 kg
Antal personer8 stycken
Tål diskmaskinJa, avtagbara delar
Förhandsinställningar9 stycken
Motoreffekt1500 Watt
Höjd29 cm
Bredd48 cm
Längd38 cm
Garanti2 år
Övrigt100 dagar prova på
Värmehållningsfunktion

4. Philips Premium XXL Airfryer

Philips Premium XXL Airfryer

Omdömen

 • 4,5 av 5 stjärnor hos Philips kunder
 • 4 av 5 stjärnor hos Tech Radar
 • 4,2 av 5 stjärnor hos Product Review
 • 4,8 av 5 stjärnor hos Prisjakt (800+ recensioner)

Philips Premium XXL är Philips största och mest premium Airfryer i deras utbud. Varmluftfritösen är något större än vad Philips Avance är, men har samma rundade utseende och svarta högglans.

Airfryern tillhör de större på marknaden och har du tänkt att ha den framme på köksbänken behöver du ha gott om plats för den med sin storlek på 31x32x43cm. Så ska du laga mat till flera i familjen samtidigt klarar denna upp till 7 liter mat och tillåter dig laga mat till 6 personer i samma köksmaskin.

Precis som med alla andra Philips Airfryer kommer denna med en självrengörande fettborttagningsteknik vilket gör att du inte behöver rengöra din Airfryer lika ofta.

Varmluftfritösen kommer med 5 förinställda inställningar vilket låter dig välja mellan att laga fryst mat, kyckling, kaka med mera. Dessa 5 programmen har en standardinställning på temperature vilket gör att du behöver styra tiden själv på köksmaskinen.

Philips Airfryer kan inte bara varmluftfritera mat, utan även baka grilla, rosta och värma upp mat igen. Via vredet på framsidan kan du ställa in din varmluftfritös enligt temperatur och tillagningshastighet. Varmhållningsfunktionen kan hålla mat varm upp till 30 minuter och maskinen kan nå en temperatur på upp till 200 grader celcius.

Kund Recensioner Philips Premium XXL

Merparten av alla konsumenter som har köpt Philips Premium XXL är väldigt nöjda med köksmaskinen. De kan laga mat snabbt, får ett väldigt bra resultat och köksmaskinen är enkel att rengöra.

Flera konsumenter använder sin Philips varmluftfritös regelbundet i veckan och de många funktioner så som uppvärmning, varmhållning och självrengörande är verkligen något som uppskattas.

En del har klagat på att varmluftfritösen har samma nackdelar som Philips Avance Airfryer att korgen har ett tag ändrat sig och verkar inte sitta lika tätt i behållaren. En kund har till och med skrivit att de skiljer flera milimeter och bildats ett väldigt stort avstånd mellan korgen och själva maskinen.

Teknisk data

Vikt7,99 kg
Vikt matkapacitet1,4 kg
Volym7 liter
Antal personer6 stycken
Tål diskmaskinJa, avtagbara delar
Förhandsinställningar5 stycken
Motoreffekt2225 Watt
Höjd31 cm
Bredd32 cm
Längd43 cm
Garanti2 år
ÖvrigtVärmehållningsfunktion (30min)

Hur testades Airfryer?

Airfryer är en köksmaskin som har blivit väldigt populär i de svenska hemmen. Varmluftfritösen kan ersätta många maskiner hemma genom sin förmåga att grilla, steka, värma upp och baka. Det här utan att skita ner i köket och både med mindre el och mindre kalorier.

Sammanställningen av varmluftfritöser valdes ut ifrån de mesta köpta ifrån flera konsumentsidor. Vi har även plockat ut flera Airfryer ifrån olika prisklasser och storlekar för att ge dig bra alternativet för din plånbok och behov i hemmet.

Information om de olika varmluftfritöserna har samlats ifrån olika konsumentsidor och recensionssidor för att ge dig all den information du behöver om produkten. Produkterna presenteras sedan och redovisas på denna sida för att hjälpa dig i ditt beslut för din nya köksmaskin Airfryer.

Hur stor Airfryer behöver jag?

Hur stor Airfryer du bör välja beror bland annat på hur många ni är i familjen och vad du tänkt att du ska använda din Airfryer till. Till en stor familj på 5 till 6 personer skulle vi valt att fokusera på XXL modellerna som har en kapacitet på upp till 7 liter eller närmare 2kg mat. Det här gör att du får plats med tillräckligt med mat att laga i din varmluftfritös för hela familjen.

Är ni färre i familjen går det att välja en Airfryer som exempelvis Cosori Premium som har en kapacitet för 2 till 5 personer. Det här gör att du har tillräckligt med kapacitet att laga mat till besökare eller laga både kött och potatis i köksmaskinen samtidigt.

En väldigt stor fördel med att välja en stor varmluftfritös är att du kan laga flera saker samtidigt i korgen till din Airfryer. Samtidigt som den stora nackdelen är att den tar mycket plats på köksbänken. Samma sak gäller så klart vice versa.

Hur fungerar en Airfryer?

En Airfryer eller även kallat varmluftfritös har många likheter med en traditionell ugn som har en varmluftfunktion. En ugn med varför varmluftfunktion har en fläkt som värmer upp luften i ugnen och cirkulerar värmen. Det här gör att ugnen värms upp snabbare och maten kan lagas snabbare. Det här gör också att laga mat i varmluft ofta inte kräver att du har samma temperatur i ugnen som om du använder över och undervärme.

En varmluftfritös har samma typ av lösning som en varmluftugn. I köksmaskinen finns en fläkt och värmeelement som snabbt värmer upp luften i behållaren. Fläkten cirkulerar sedan luften runt maten för att snabbt värma och laga maten. Fördelen med en Airfryer är att volymen är betydligt mycket mindre än i en ugn. Vilket gör att det går snabbare att värma upp en Airfryer än en ugn. Vilket också gör att maten går snabbare att laga.

Vll du läsa mer om hur en Airfryer fungerar kan du läsa om det i vår artikel här

Vilken Airfryer är bäst?

Det är svårt att säga vilken som är den bästa Airfryern. Att välja Airfryer beror helt på vilken budget du har att lägga och vilket behov du har av storlek och inbyggda funktioner.

Generellt kostar en större Airfryer mer än de mindre modellerna. En Airfryer så som Philips tillhör några av de största Airfryers och också några av de dyraste. Det här är också för många upplever en hög kvalitet på deras produkter, vilket gör att de blivit populära på marknaden.

Några generella regler med Airfryer är:

 • Mindre modeller är billigare och vice versa
 • Extra inbyggda funktioner gör att Airfryer blir lite dyrare

Köpguide – Köpa Airfryer

När du ska köpa en Airfryer är det bra att tänka på hur många personer du ska laga mat till. Det är också viktigt att tänka på hur mycket utrymme du har i köket för att ha din varmluftfritös stående framme. Vi har satt ihop några punkter som kan vara bra att tänka på när du ska köpa Airfryer.

 • Hur många portioner du ska laga har en stark koppling till hur stor varmluftfritös du ska ha. Är ni bara 1 till 2 personer i hushållet eller är ni en familj på 5 personer kommer det att påverka vilken Airfryer du bör välja. Mindre hushåll klarar sig med en Airfryer på cirka 3 liter. Medan ett större hushålls i stället bör fokusera på en Airfryer på minst 5 liter.
 • Inbyggda funktioner på din varmluftfritös så som fisk, kyckling och liknande, kan vara väldigt användbart när du ska laga mat. Det finns även Airfryer på marknaden som ger möjlighet att grilla och baka. Så beroende vad du hade tänkt att använda din Airfryer till eller om du gillar att experimentera med att laga mat, kan olika funktioner vara väldigt användbart.  
 • Rengöra sin Airfryer är viktigt för att hålla din varmluftfritös hel och ren. Genom att rengöra den regelbundet ser du till att du inte blandas med rester. Samtidigt som behållaren håller längre. Enklaste sättet att hålla behållaren ren är att lägga den i diskmedel blandat vatten och sen rengöra med en mjuk svamp. Flera Airfryer löstagbara delar är även maskindisksäkra, vilket gör att du enkelt kan stoppa den i diskmaskinen.
 • Budget som du kan tänka dig att lägga på din Airfryer är så klart en viktig faktor när det kommer till köp av en. Fundera på hur mycket du vill lägga på en Airfryer och hur ofta du kommer att använda den. De mer premium Airfryer på marknaden kan kosta flera 1000 kronor. Samtidigt som de lite sämre modellerna kan du hitta runt 1000 kronor.

Vad kan man laga i en Airfryer?

En Airfryer är en mångsidig köksmaskin i köket vilket låter dig göra moment så som att fritera, grilla och att baka. Detta är bara några av de många saker som går att göra. Vi har satt ihop några av de punkter som du kan välja att göra med din Airfryer.

Rengör din Airfryer

Att rengöra sin Airfryer är ett viktigt moment för att hålla din Airfryer hel och för att den ska hålla så länge som möjligt. Rengör du inte din Airfryer regelbundet riskerar rester och fett byggas upp i din Airfryer vilket gör att din Airfryer kan ta skada över tiden. Det ökar också risken att bakterier byggs upp i köksmaskinen.

Att rengöra sin Airfryer är enkelt och går att göra snabbt. Det lättaste sättet att rengöra sin varmluftfritös är att lägga den i diskmedel blandat vatten för att låta såpan bryta ner fett och inbränt mat. Använd sedan en mjuk disksvamp för att torka den rent och skölj sedan noga ur den med vatten för att sedan lämna den på torp.

Flera korgar i till Airfryer är även maskindisksäkra, vilket gör att du kan köra korgen till din varmluftfritös i diskmaskinen.

Ibland behöver man även köra en djupare rengöring av Airfryern efter regelbunden användning. Det här är för att skit kan både samlas i korgen och inne i köksmaskinen. För att veta hur man göra detta kan du ta del i en av våra artiklar där vi beskriver mer noggrant hur man håller sin Airfryer ren.

Relaterande artiklar

Rengör din Airfryer är viktigt för hygien och hålla den ren.

Vad utgör en bra Airfryer?

Vad som utgör en bra Airfryer beror mycket på vilket behov du i och av en Airfryer.

En av sakerna att tänka på när det kommer till att välja Airfryer är om du föredrar ActiFry tekniken eller Rapid Air Technology.

ActiFry fungerar på så sätt att maten placeras på en roterande platta och en fläkt tillför varm luft. Det här gör att du inte behöver gå till din Airfryer och skaka om maten med jämna mellanrum

Rapid Air Technology är en Teknik som Philips har patent på som bygger på att varm luft cirkulerar ut på sidan av korgen. Den varma luften trycks runt maten både ovanifrån och underifrån. Samtidigt som ett varmt element värmer maten ovanifrån.

I denna artikel har vi Airfryers som använder bägge teknikerna där kunders omdömen av dessa Airfryer har blandade åsikter. Rapid Air Technology är dock den mest populära lösningen för varmluftfritöser på marknaden just nu.

Andra faktorer för vad som avgör vad en bra Airfryer är, är bland annat hur enkla de är att rengöra. Exempelvis har flera av Philips Airfryer självrengörande egenskaper vilket gör att fettet i köksmaskinen samlas i behållaren av botten på din varmluftfritös.

Så sammanfattningsvis, att säga vad som utgör en bra varmluftfritös beror på vad du har för behov i köket och hur du tänkt använda den. Samt vilken av teknikerna du föredrar och tycker låter mest rätt för dig.                     

FAQ – Bra Varmluftfritös

Vilken Airfryer rekommenderar vi?

Vilken AirFryer du ska välja beror på vilket behov du har och hur stor familj. En stor familj kräver att du har en större Airfryer som exempelvis Philips Avance eller Philips Premium. Samtidigt som ett mindre hem på två till tre personer så går det bra med en mindre modell.

Vi skulle dock rekommendera att välja Cosori Premium. Det här är en varmluftfritös som är mycket omtyckt av flera konsumenter och fått höga poäng i flera tester.

Hur har man testat varmluftfritöserna?

Vi har testat Airfryern genom att samla information på vilka som är de mest populära varmluftfritöserna på marknaden av konsumenterna. Sedan har vi sammanställt information om produkten och skrivit konsumenters generella upplevelser av produkten. Ihop med andra hemsidor som gjort en produkt recension på varmluftfritösen.

Vi har alltså inte själva testat produkterna utan endast samlat information om produkten så att ni slipper.

Hur väljer jag rätt modell av Airfryer?

Att välja rätt Airfryer beror mycket på hur stort hushåll du har och vad du ska använda den till. Generellt behöver ett stort hem en större varmluftfritös en större köksmaskin. Samtidigt som ett mindre hem kan välja en mindre.

Det går också utgå ifrån hur många inbyggda funktioner köksmaskinen har och hur enkel den är att rengöra.

Under rubriken Köpguide – Köpa Airfryer, kan du läsa mer kring vad du bör tänka på vid köp av en Airfryer.

Andra artiklar om Airfryer

Källor – Bra Airfryer

1. Cosori Premium

Trusted Reviews – Cosori Premium XXL Airfryer
Cosori – Cosori Premium
RedDot.org – Cosori Premium
Elgiganten.se – Cosori Airfryer

2. Philips Avance Airfryer

Techradar.com – Philips Airfryer XXL HD9650/99
Philips.com – Airfryer XXL
Mediamarkt – Philips Avance XXL Airfryer

3. OBH Nordica Actifry

OBH Nordica – ActiFry Genius XL Airfryer Varmluftsfritös
Prisjakt.se – OBH Nordica Genius
Eliganten.se – OBH Nordica Actifry

4. Philips Premium XXL

Philips – Philips Premium XXL
Tech Radar – Philips Airfryer XXL
Product Review – Philips Airfryer Premium XXL
Prisjakt – Philips Airfryer Premium XXL

Photo of author

Författare: Carl Nilsson

Jag har i många år arbetat inom kök i olika konstellationer. Efter min erfarenhet vill jag hjälpa er göra bra val i köket genom att guida er till bra köp och guidar för hur du kan utnyttja köksmaskinerna. Min fritid går mycket till att maka mat i alla dess former och att baka. Förutom det blir det mycket löpning och umgås med familj och vänner.

Lämna en kommentar