Gör glass med din blender

Visste du att du kan gör glass med din blender? Jo, det är sant. Och det är inte heller speciellt svårt. Din mixer eller blender är en mångsidig maskin i ditt kök som du till flera saker, som då exempelvis glass!

Gör glass med din blender

Flera av de lite bättre blender på marknaden har idag en inbyggd funktion för att mixa sin egen glass, exempelvis KitchenAid Artisan Blender. Men det går också utmärkt att använda sig av en mindre avancerad blender eller till och med använda sig av en stavmixer. Genom att mixa frysta bär ihop med mjölk eller yoghurt kan du få glass gjorda på bär på bara några minuter. Här är hur!

Mixa glassen i matberedaren

Ska du använda din blender till att göra glass är det bra att köra den på ganska höga varv så att det verkligen blandas och mixas sönder ordentligt. Se även till så att dina knivar är någorlunda vassa eftersom du ska mixa frusna bär som ibland kan vara ganska hårda.

En av mina favoriter att mixa är blåbärsglass då jag alltid har frusna blåbär i min kyl. Du gör helt enkelt så att du häller upp ca 500g frusna blåbär och 2dl mjölk och mixar detta till önskad konsistens. Var dock beredd på att använda med mjölk då det ibland inte räcker med 2dl. Häll även gärna i lite sirap för att få det lite sötare och toppa sen med exempelvis kokosflingor.

Recept på hemmagjord glass

Bosch har i denna sammanfattning skrivit ner några av de recept de rekommenderar för att du ska kunna mixa din egen glass.

Jag kan också rekommendera dig att testa receptet i detta blogginlägg som var inspirationen till min första hemmagjorda glass i min blender.

Övrigt

Har du ännu inte köpt din egen blender än eller på jakt på någon annan ny köksmaskin till ditt hem. Ta då gärna del av vår artikel Blender bäst i test.

Under köpguider har vi även ett flertal undersökningar för exempelvis matberedare bäst i test och köksassistent bäst i test.

Photo of author

Författare: Carl Nilsson

Jag har i många år arbetat inom kök i olika konstellationer. Efter min erfarenhet vill jag hjälpa er göra bra val i köket genom att guida er till bra köp och guidar för hur du kan utnyttja köksmaskinerna. Min fritid går mycket till att maka mat i alla dess former och att baka. Förutom det blir det mycket löpning och umgås med familj och vänner.