Ankarsrum Köksassistent – Populär Assistent

Ankarsrum köksassistent är en av de mest populära hushållsassistenterna på marknaden.

Hushållsassistenten ifrån Sverige har sedan 1940 talet utvecklats regelbundet för att bli den köksmaskin vi känner till idag och har blivit populär i våra hem.

Vem äger Ankarsrum?

Ankarsrum ägs sedan 2001 av AB Traction som köpte upp det ifrån Electrolux. Ankarsrum bytte då namn till sitt nya bolagsnamn, Ankarsrum Industries.

Ankarsrum Kitchen AB som är en del av Ankarsrum Industries där resterande bolag är Ankarsrum Motors AB och Ankarsrum Die Casting AB.

Ankarsrum Köksassistent

Ankarsrum Motors AB produktion ligger i likströms- och växelströmsmotorer.

Ankarsrum Die Casting AB gjuter och efterarbetar aluminiumdetaljer.

Under 1940-talet tillverkades den första Ankarsrum köksassistent i södra Sverige i Ankarsrum, utanför Västerviks kommun.

När de första Ankarsrum köksassistenter tillverkades låg fokus på tillverkning till industri och stora kommersiella kök. Köksassistenten som vi känner till den idag fick sedan ny design av Alvar Lenning som gjorde om den för att passa mer till våra svenska hushåll. Under åren har sedan maskinen utvecklats till att ha en kraftigare motor, en steglös hastighetsreglering och överbelastningsskydd.

Ankarsrum är bygd för att hålla i flera år framåt. Det här är anledningen till att de erbjuder hela 7 års garanti på sina produkter.  

Är Ankarsrum bra?

Ja, Ankarsrum är en populär och omtyckt köksassistent på marknaden. I vår undersökning för den bästa köksassistenten utser vi Ankarsrum till vinnaren och det bästa köpet av köksassistent.

Relaterande artiklar

Vi går igenom flera populära hushållsassistenter på marknaden och väljer ut den bästa köksassistentern.

Ankarsrum har en otroligt stark motor och en stor behållare. Det här gör att köksassistenten ger dig möjlighet att knåda upp till 5 kilo deg i den.

Ankarsrum har en steglös motor vilket ger dig möjlighet att ha full kontroll över hastigheten och hur den bearbetar din deg.

Köksassistenten har idag även flera olika tillbehör vilket gör att du kan använda den för att knåda, vispa, mala kött, glass och flera andra saker.  

Vad kan man göra med en Ankarsrum?

Ankarsrum hushållsassistent är en omtyckt köksmaskin på marknaden som har gått ifrån att vara en kommersiell köksassistent till att vara allt vanligare i våra svenska hushåll.

Under tiden hushållsassistenten har utvecklats har den nu möjlighet att användas till många fler saker än en hushållsassistent. Det här är tack vare den smarta konstruktionen och möjligheten att sätta dit flera andra extratillbehör. Några av tillbehören du kan montera på din assistent är:

 • Glassmaskin
 • Grönsaksskärare
 • Juicepress
 • Köttkvarn
 • Blender
 • Mjöl och kaffekvarn

Fler tillbehör kan du se på Ankarsrum hemsida om du följer länken till Tillbehör Ankarsrum Köksassistent.

Vad kostar Ankarsrum Assistent?

Ankarsrum assistent kostar mellan 6500 kronor och 6999 kronor beroende på vart du köper den ifrån.

Assistenten tillhör några av de dyraste hushållsassistenter på marknaden som riktar sig mot hushåll.

Trotts det dyra priset tillhör hushållsassistenten en av de mest populära köksmaskiner på marknaden och fortsätter sälja som en pålitlig produkt. Assistenten kommer med 7 års garanti vilket visar hur mycket Ankarsrum tror på kvalitén på sina produkter.

Kan man diska Anskarsrum?

Ja man kan diska Ankarsrum köksassistent. Du kan diska flera av de löstagbara delarna så som skålen vilket monteras på din köksassistent. Själva köksmaskinen kan inte köras i diskmaskin utan du gör bäst i att torka av den efter användning med hjälp av en fuktig trasa.

Här är några av de saker som tyvärr måste diskas för hand:

 • Pastakvarn
 • Blender
 • Köttkvarnar
 • Kaffe och mjölkvarn. Räcker att de torkas av.
 • Vispar
 • Rivsatser, purépress och kakpress.

Vilken är bäst Ankarsrum eller KitchenAid?

Av Ankarsrum och KitchenAid är Ankarsrum den bästa köksassistenten i flera undersökningar och hos konsumenter. Ankarsrum assistent har en stor behållare och hög effekt på sin motor.

Ankarsrum har också en väldigt smart lösning när det kommer till att kavla deg. Till skillnad ifrån alla andra köksassistenter så har Ankarsrum en speciell design på knådningstillbehöret. Längst med insidan sitter en degskrapa som skrapar bort degen ifrån behållarens kant. Samtidigt tycks degen in emot mitten där en brödkavel sitter och drar ut alla glutentrådarna.

Det här har gjort att Ankarsrum assistent har en unik design som gör att den är väldigt bra på att knåda deg.

Är du nyfiken på KitchenAid köksassistent kan du läsa mer om den i våran undersökning; KitchenAid Bästa Köksassistenten?.

Källor Ankarsrum

Ankarsrum – Vår historia
Ankarsrum – Om Ankarsrum Assistent

Samtliga bilder är hämtade ifrån Ankarsrum hemsida – Ankarsrum.se

Photo of author

Författare: Carl Nilsson

Jag har i många år arbetat inom kök i olika konstellationer. Efter min erfarenhet vill jag hjälpa er göra bra val i köket genom att guida er till bra köp och guidar för hur du kan utnyttja köksmaskinerna. Min fritid går mycket till att maka mat i alla dess former och att baka. Förutom det blir det mycket löpning och umgås med familj och vänner.

Lämna en kommentar